Advertise on DISCO3.CO.UK
Forum · Gallery · Wiki · Shop · Sponsors
DISCO3.CO.UK > Webasto Fuel Burning Heater

Altox GPS issues
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
DazTDV6
 


Member Since: 22 Nov 2015
Location: Staffordshire
Posts: 15

United Kingdom 2008 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Rimini RedDiscovery 3
Altox GPS issues

I have had my Altox FBH controller since Jan this year and have been very pleased with it. However, it has developed an issue with the GPS tracker where it appears to lose satellite reception for a while in a journey, so instead of following the road map, it cuts across the map in straight lines, clearly joining the dots when receiving a signal. It can be like this for days, then OK for days. I have uploaded two images of the issue using a similar route. I have moved the unit from where beanie recommends and mounted above the headlight switch - this hasn't made any difference. I have noticed that, when the issue is present, the unit can say it cannot reach any satellites but shows a significant number, enough to receive a location. I found that carrying out a default reset rectified the issue immediately and for quite a few days, but it is playing up again. I have also set the tracking to track more frequently, but again no better. Any one else experienced this or any ideas as to what the issue is? I'm hoping it is not the unit, but can't see it being much else.

Good tracking



Same route, different day, poor tracking

  
Post #185296931st Aug 2017 9:54 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Iceman08
 


Member Since: 22 Sep 2014
Location: Hereford
Posts: 1943

United Kingdom 2006 Discovery 3 TDV6 SE Auto Java BlackDiscovery 3

I can't help with your issue sorry, but mine shows my vehicle in about 5 different places in the night like it's moving around when it's tucked up for the night! Confused
   
Post #185297231st Aug 2017 9:59 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
DazTDV6
 


Member Since: 22 Nov 2015
Location: Staffordshire
Posts: 15

United Kingdom 2008 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Rimini RedDiscovery 3

Thanks for the reply. Yeah, I've noticed that the location can move when stationary, but it is usually within a few metres or so. I know it is an "add-on" feature to the main feature of controlling the FBH but it came in useful a few months ago when the police knocked on the door asking if I'd been in an area where some suspicious activity had taken place on a local farm by some people in a Disco with a similar, if not cloned, registration like mine. I showed the Altox tracking data to the officer and confirmed I had not been in the area........honest! Whistle So, it is a useful tool to have, but not when it isn't as accurate as it once was.

Hopefully, someone else may have experienced my issue.
  
Post #185298331st Aug 2017 10:30 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
anglefire
 


Member Since: 09 Mar 2010
Location: In the Club House
Posts: 4115

England 

I've put mine in my BMW just for the tracking and ever since it went in, it can jump about when stationary. Several miles sometimes!

I put it down to location of the tracker - but never bother to move it as its good enough for what I want it for (Mileage tracking for work mostly Laughing )
 Mark.
2006, D3 SE Auto - gone but not forgotten.
2014 BMW 530d M Sport Tourer.
1977 Triumph Spitfire 1500

_________________________________________________
Disco Picture Website Here 
 
Post #18531801st Sep 2017 5:05 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
DazTDV6
 


Member Since: 22 Nov 2015
Location: Staffordshire
Posts: 15

United Kingdom 2008 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Rimini RedDiscovery 3

I've managed to get to the bottom of this issue. It was the sim card I was using. I was originally using a Vodafone sim but decided to change this for a Virgin Mobile one. I changed back to the Vodafone one and have had no more issues. I don't why the Virgin sim would be affecting the Altox like it was but clearly it was affecting the data transmission, so it's gone.
  
Post #186841414th Oct 2017 11:52 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Display posts from the last:  
Post Reply Back to top
Page 1 of 1
Jump to:  
Previous Topic | Next Topic >


Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



DISCO3.CO.UK Copyright © 2004-2017 Futuranet Ltd & Martin Lewis
DISCO3.CO.UK RSS Feed - All Forums Follow DISCO3.CO.UK on twitter

DISCO3.CO.UK is independent and not affiliated to Land Rover.
Switch to Mobile Site