Advertise on DISCO3.CO.UK
Forum · Gallery · Wiki · Shop · Sponsors
DISCO3.CO.UK > Other Site Sponsors

Bluetooth Module Exchange Service
Post Reply  Down to end
Page 52 of 53 <123 ... 515253>
wiggs
 


Member Since: 03 Sep 2006
Location: Manchester
Posts: 14296

United Kingdom 2015 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Fuji WhiteDiscovery 4

Any phone cradle / harness under the center consul
 G4 Gone ...but not forgotten  
Post #197321512th Aug 2018 2:02 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
discoben3
 


Member Since: 11 Aug 2018
Location: Surrey
Posts: 31

2005 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Unknown ColourDiscovery 3

There’s no cradle within the centre console that I can see, and nothing in the armrest
  
Post #197322812th Aug 2018 3:07 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
wiggs
 


Member Since: 03 Sep 2006
Location: Manchester
Posts: 14296

United Kingdom 2015 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Fuji WhiteDiscovery 4

Sounds like you may have the aftermarket Bluetooth kit

I presume you have searched on your phones Bluetooth while in the car ?

Does it find “ Ford audio “ ?
 G4 Gone ...but not forgotten  
Post #197340112th Aug 2018 9:25 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
discoben3
 


Member Since: 11 Aug 2018
Location: Surrey
Posts: 31

2005 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Unknown ColourDiscovery 3

Yes I’m pretty sure I keep seeing ford Audi pop up, is this an aftermarket option from Land Rover?
  
Post #197343713th Aug 2018 6:30 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
wiggs
 


Member Since: 03 Sep 2006
Location: Manchester
Posts: 14296

United Kingdom 2015 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Fuji WhiteDiscovery 4

Yes .. it’s a very basic kit

Try pairing with 0000
 G4 Gone ...but not forgotten  
Post #197344113th Aug 2018 7:13 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
discoben3
 


Member Since: 11 Aug 2018
Location: Surrey
Posts: 31

2005 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Unknown ColourDiscovery 3

Ok thank you, as long as it works that’s ok with me
  
Post #197344213th Aug 2018 7:23 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
ReadySalted
 


Member Since: 03 Oct 2018
Location: Hereford
Posts: 32

United Kingdom 2009 Discovery 3 TDV6 XS Auto Buckingham BlueDiscovery 3

Hi Wiggs - I've just bought a 09 tdv6 xs and the voice thingy, and Bluetooth don't work. The satnav works fine. When I try to pair with the telephone button I just get the no phone fitted message.

I've read loads of threads about what you offer, and wondered what you recommend? I can see you have offered a swap service. Wondered if you still do that? My iPhone 5c isn't seeing the landrover on Bluetooth so I'm assuming it's a firmware upgraded needed as most threads suggest. Would be awesome if you can recommend (or sell me) something to fix this!?
  
Post #19890244th Oct 2018 9:26 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
wiggs
 


Member Since: 03 Sep 2006
Location: Manchester
Posts: 14296

United Kingdom 2015 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Fuji WhiteDiscovery 4

First off .. have you got red / green phone buttons on the right hand side of the steering wheel ?
 G4 Gone ...but not forgotten  
Post #19890294th Oct 2018 9:40 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
ReadySalted
 


Member Since: 03 Oct 2018
Location: Hereford
Posts: 32

United Kingdom 2009 Discovery 3 TDV6 XS Auto Buckingham BlueDiscovery 3

Yes I've got the green and red buttons on the right, and the voice control button on the left.
  
Post #19890334th Oct 2018 10:00 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
wiggs
 


Member Since: 03 Sep 2006
Location: Manchester
Posts: 14296

United Kingdom 2015 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Fuji WhiteDiscovery 4

2009 will have the latest software , so if its not working id say your either doing something wrong ...or its goosed Sad

first thing i would try is another phone ...at least you'll know if its a phone or car issue
 G4 Gone ...but not forgotten  
Post #19890885th Oct 2018 10:17 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
ReadySalted
 


Member Since: 03 Oct 2018
Location: Hereford
Posts: 32

United Kingdom 2009 Discovery 3 TDV6 XS Auto Buckingham BlueDiscovery 3

Okay thanks. I will have a bit more of a play but the lack of any listening message when I press the voice control button makes me think hardware at fault. If so I may need to pick your brains if you don't mind on what I need to replace, and the likely cost. I've also seen people suggest a hard reset so need to try that.
  
Post #19891115th Oct 2018 11:06 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
wiggs
 


Member Since: 03 Sep 2006
Location: Manchester
Posts: 14296

United Kingdom 2015 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Fuji WhiteDiscovery 4

So what happens when you pull the voice button ?

Can it hear any commands?

Does it respond to any commands ?
 G4 Gone ...but not forgotten  
Post #19891215th Oct 2018 11:46 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
ReadySalted
 


Member Since: 03 Oct 2018
Location: Hereford
Posts: 32

United Kingdom 2009 Discovery 3 TDV6 XS Auto Buckingham BlueDiscovery 3

Thanks for your responses. Turns out the Bluetooth was me being a chimp, and it's actually working. I couldn't see it yesterday but think that was me not seeing it on my phone as opposed to the vehicle being faulty. I notice I can't play music over the Bluetooth and I assumed that's normal? There's an aux anyway so it's not an issue.

As for voice commands nothing happens. No noise is heard and no message on the dash. It's the same outcome whether I pull the little lever and hold it for 10 seconds, or I just press it once. It's not the best system I gather so I don't feel like I'm missing out, but would love to get it working if it's something simple or anything I can try?
  
Post #19892685th Oct 2018 7:43 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Slobbox
 


Member Since: 10 Jul 2015
Location: Ribble Valley
Posts: 307

United Kingdom 2006 Discovery 3 TDV6 SE Auto Rimini RedDiscovery 3

My phone has just updated to Android 8 and now won't connect is a new module going to solve this. It worked right up until yesterday Sad
Just checked now on Bluetooth V.8.0 on the phone as well
 Stephen
Jag XF 3.0l Premium Luxury
2006 SE, De-Tangoed, EGR Blanked 
 
Post #199255117th Oct 2018 4:16 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
wiggs
 


Member Since: 03 Sep 2006
Location: Manchester
Posts: 14296

United Kingdom 2015 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Fuji WhiteDiscovery 4

I’d delete your pairing ... then try pairing again

I’d also give it a week and see if it’s a software glitch

I never update apple software until I know they have ironed out the glitches
 G4 Gone ...but not forgotten  
Post #199262517th Oct 2018 7:45 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Display posts from the last:  
Post Reply Back to top
Page 52 of 53 <123 ... 515253>
Jump to:  
Previous Topic | Next Topic >


Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



DISCO3.CO.UK Copyright © 2004-2019 Futuranet Ltd & Martin Lewis
DISCO3.CO.UK RSS Feed - All Forums

DISCO3.CO.UK is independent and not affiliated to Land Rover.
Switch to Mobile Site