Advertise on DISCO3.CO.UK
Forum · Gallery · Wiki · Shop · Sponsors
DISCO3.CO.UK > In Car Electronics (D3)

Central locking green wire splice
Post Reply  Down to end
Page 3 of 7 <1234567>
WSETTON
 


Member Since: 29 Nov 2014
Location: DUDLEY
Posts: 1

United Kingdom 2006 Discovery 3 TDV6 XS Auto Arctic FrostDiscovery 3
CENTRAL LOCKING

my alarm goes off and doors will not lock with key fobs.message on inf centre that driver door open.any advice welcome.
  
Post #13825742nd Dec 2014 12:59 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Darren.f
 


Member Since: 09 Jan 2015
Location: Essex
Posts: 4


Is the wire the right one? Have looked everywhere but can only find the splice with one wire from the front, one from under seat and the other coming out the other end towards the back,. All the same green / white wire. Mines also a 2007 and it seems to be in the right place help!!!
  
Post #140494410th Jan 2015 11:35 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
GK
 


Member Since: 04 Jan 2014
Location: Yorkshire
Posts: 39

United Kingdom 

Darren, mine was like that so I resoldered the splice and it made no difference. It turned out to be the fob. I put a bit of card under the battery and it worked fine for a while then packed up again. Eventually I had a new battery professionally fitted (for about £40) and it's been spot on ever since.
  
Post #140530210th Jan 2015 9:03 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Darren.f
 


Member Since: 09 Jan 2015
Location: Essex
Posts: 4


Thanks for the reply, I may just leave it alone then as it looks quite tidy. I seem to have the problem of....the car will always unlock fine, but never self locks when you drive off and the lock button on the dash does nothing, but unlock works. When I use the fob (either) it sounds like it locks with a faint click and the indicators flash but none of the doors lock apart from the boot. I have to go around and open each door and manually lock each door. If I then push lock again it unlocks it all! Very frustrating lol! I'm really lost on where to start locking as I think the fob is working fine or is it?, could it be all the locks have gone? Or is there a master lock which has gone and is throwing the others out? Any advice would be greatly appreciated
  
Post #140542511th Jan 2015 12:18 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Darren.f
 


Member Since: 09 Jan 2015
Location: Essex
Posts: 4


Went to have another go at it today and sprayed loads of waxoil lubricant on all the door locks and left for couple of hours and suddenly they are all working!? Coincidence? Not a clue but just waiting for them start playing around again. Enjoy it while it last lol
  
Post #140600411th Jan 2015 10:01 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Alain-WP
 


Member Since: 15 Jun 2015
Location: Montagu
Posts: 14

South Africa 2008 Discovery 3 4.4 V8 HSE Lux Auto Scotia GreyDiscovery 3

Thanks Greedy !! You are a life saver !!!!




Greedy wrote:
Job done I hope so thought I would post the following in case it helps others.

You will find the green and white splice about 1" - 2" behind where the smaller loom slits off and dissapears under the passenger seat
It is buried in the main loom and this can take a while to find.

3 green and white wires in one end of spllce (none coming out other side) as shown in my pics

Cut off black splice connector

Strip wires back and solder them together

Cover in heat shrink

Then what I did as you will see in pics, I cut two fingers of a rubber glove and pushed new soldered and heat shrinked end inside and taped it up. That way its more protected from damp and easier to find if you ever had to do it again.
Place back into the loom this time on the outside and cable tie everything together again.

Took me half an hour once I had found the splice.

Central locking now works again.

Hopefully the pics I took follow on from this description and they will help someone else having what seems to be this very common fault.

Thanks to all who guided me when I got lost and confused

Regards

Clive

ps sorry about the quality of the pics






















  
Post #148795815th Jun 2015 5:32 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Gazza_Magoo
 


Member Since: 20 Apr 2015
Location: South Australia
Posts: 10

Australia 2006 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Zambezi SilverDiscovery 3

Thanks for all the great advice on this site. Just finished this repair and central locking works again. I now need to find the water leak. I will try all the options mentioned on the site.
Thanks again....much appreciated
Garry
 Discovery 3, 2006, TDV6, HSE, Zambezi Silver  
Post #14954321st Jul 2015 1:23 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Alain-WP
 


Member Since: 15 Jun 2015
Location: Montagu
Posts: 14

South Africa 2008 Discovery 3 4.4 V8 HSE Lux Auto Scotia GreyDiscovery 3

This was indeed a superb solution !!!

With regards to your water leak, if your roof liner isn't wet, the leak is most likely behind the fusebox. It takes a fair bit of fiddling to get the glove compartment out (you can push the bottom pins to the inside to remove the whole box) and the fuse box, just be careful and don't forget the 2 connections at the back.
 Disco 3 V8 HSE, Disco 3 TDV6 S and a Defender V8. Those are my workhorses and toys.  
Post #14954831st Jul 2015 2:58 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
chozdo
 


Member Since: 27 Jun 2015
Location: west yorkshire
Posts: 2

England 

Yep that was what was wrong with mine. Took Near Side trims off found the 3 green wires they are well back towards the "B" pillar about three quarters back from the "A" pillar I cut off the black end and re soldered them back together. Working fine now. I also found carpet wet so replaced clips on "A" pillar trims with modification clips DHB500400 these cost about £17.00 from the stealers but you can get them off EBay for 6 quid Hope this has stopped water ingress Very Happy
  
Post #150027511th Jul 2015 5:42 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Andybedford
 


Member Since: 24 Sep 2012
Location: Hampshire
Posts: 3

United Kingdom 2008 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Bonatti GreyDiscovery 3
Finding the splice

I have a 2008 car and can't find the splice. I have opened the loom right through the length and nothing. I found 4 twisted pairs and one single in green and white but all go past the seat and under the carpet to the rear of the seat. Any ides?
  
Post #151703518th Aug 2015 10:46 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Alain-WP
 


Member Since: 15 Jun 2015
Location: Montagu
Posts: 14

South Africa 2008 Discovery 3 4.4 V8 HSE Lux Auto Scotia GreyDiscovery 3

it is there
 Disco 3 V8 HSE, Disco 3 TDV6 S and a Defender V8. Those are my workhorses and toys. 

Last edited by Alain-WP on 18th Aug 2015 11:37 am. Edited 1 time in total 
Post #151705918th Aug 2015 11:35 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Alain-WP
 


Member Since: 15 Jun 2015
Location: Montagu
Posts: 14

South Africa 2008 Discovery 3 4.4 V8 HSE Lux Auto Scotia GreyDiscovery 3
Re: Finding the splice

Andybedford wrote:
I have a 2008 car and can't find the splice. I have opened the loom right through the length and nothing. I found 4 twisted pairs and one single in green and white but all go past the seat and under the carpet to the rear of the seat. Any ides?


You should be able to find it approximately in the middle of the pasenger-seat, no need to go all the way to the rear. See the pictures above.
 Disco 3 V8 HSE, Disco 3 TDV6 S and a Defender V8. Those are my workhorses and toys.  
Post #151706018th Aug 2015 11:36 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Disco_Mikey
 


Member Since: 29 May 2007
Location: Dundee, Scotland
Posts: 18976

Scotland 2005 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Cairns BlueDiscovery 3

As it happens, I repaired one of these this morning...
It is in this general area Thumbs Up

[URL=]
Click image to enlarge
[/URL]

[URL=]
Click image to enlarge
[/URL]

[URL=]
Click image to enlarge
[/URL]

Admin note: this post has had its images recovered from a money grabbing photo hosting site and reinstated Mr. Green
 My D3 Build Thread

TDV8 Retrofit Build Thread 
 
Post #151708818th Aug 2015 12:50 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Send e-mail Reply with quote
Bodsy
Site Sponsor 


Member Since: 06 Nov 2006
Location: In the Clubhouse
Posts: 21333

United Kingdom 2007 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Java BlackDiscovery 3

Did you remove the seat just for this or something else?
 Bodsys Brake Bible

D4/D3 Remote FBH heat kits
BAS Remaps/ EGR Blank
Transmission Flush
Software updates/enabling


Clock/ SNOTM /3Flash / 4x4Info /BT Update /Service Reset/Error Codes / Gearbox Reset
See It Here 
 
Post #151713718th Aug 2015 2:37 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Send e-mail Reply with quote
Disco_Mikey
 


Member Since: 29 May 2007
Location: Dundee, Scotland
Posts: 18976

Scotland 2005 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Cairns BlueDiscovery 3

Just for this. Saves struggling to get the bottom plastic into the correct grooves Thumbs Up
 My D3 Build Thread

TDV8 Retrofit Build Thread 
 
Post #151714218th Aug 2015 2:50 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Send e-mail Reply with quote
Display posts from the last:  
Post Reply Back to top
Page 3 of 7 <1234567>
Jump to:  
Previous Topic | Next Topic >


Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



DISCO3.CO.UK Copyright © 2004-2020 Futuranet Ltd & Martin Lewis
DISCO3.CO.UK RSS Feed - All Forums

DISCO3.CO.UK is independent and not affiliated to Land Rover.
Switch to Mobile Site