Advertise on DISCO3.CO.UK
Forum · Gallery · Wiki · Shop · Sponsors
DISCO3.CO.UK > Faults & Fixes (D4)

D4 EPB Light Flashing and Bonging Poll
Post Reply  Down to end
Page 1 of 3 123>
When have you had the Flashing EPB light and bong on your D4
Only parked on level at normal height
4%
 4%  [2]
Only parked on level at access height
2%
 2%  [1]
Only parked on slope at normal height
6%
 6%  [3]
Only parked on slope at access height
2%
 2%  [1]
Parked on both slope/level at normal height
6%
 6%  [3]
Parked on both slope/level at access height
2%
 2%  [1]
Parked on level at either/both height settings
6%
 6%  [3]
Parked on slope at either/both height settings
6%
 6%  [3]
Has happen on all combinations at some point in time
6%
 6%  [3]
Never happened
54%
 54%  [24]
Total Votes: 44

MrH
 


Member Since: 08 Aug 2007
Location: lost in the forest
Posts: 7754

United Kingdom 
D4 EPB Light Flashing and Bonging Poll

This poll is only for the Discovery 4 owners. The intention being to provide some feedback to LR on how many D4s are affected and under what circumstances.

I've compiled several options but if you think I've missed one let me know and I'll add it - well, I'll ask the mods to as I can't change the poll as the first vote was cast - mine Thud

Fingers crossed this might speed up the release of a fix Confused
 

Last edited by MrH on 14th Jul 2010 8:03 pm. Edited 1 time in total 
Post #67192214th Jul 2010 7:35 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Martin
Site Admin and Owner 


Member Since: 06 Nov 2004
Location: Hook Norton
Posts: 18506

United Kingdom 2006 Discovery 3 TDV6 SE Manual Buckingham BlueDiscovery 3

Stickied as requested Smile
 06 D3 SE / 15 LR D90 XS SW / 88 LR 90 Td5 / 68 BMW 2000 ti
Any issues with the site let me know! 
 
Post #67193414th Jul 2010 8:02 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Send e-mail Reply with quote
MrH
 


Member Since: 08 Aug 2007
Location: lost in the forest
Posts: 7754

United Kingdom 

Bump - if you enter the poll, please bump the thread to keep it active as I've limited the time to 90 days. Thanks Thumbs Up
  
Post #67270716th Jul 2010 12:26 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Gt.Mooglywoogly
 


Member Since: 11 Sep 2007
Location: Lt. Mooglywoogly
Posts: 147

England 2013 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Orkney GreyDiscovery 4

bump no faults in 14000 miles
  
Post #67294817th Jul 2010 9:50 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
MrH
 


Member Since: 08 Aug 2007
Location: lost in the forest
Posts: 7754

United Kingdom 

bump
  
Post #6791773rd Aug 2010 1:00 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
SazzaG
 


Member Since: 30 Jan 2010
Location: Sussex
Posts: 106

United Kingdom 2010 Discovery 4 3.0 TDV6 XS Auto BournvilleDiscovery 4

Very interesting how it's a complete spread! Mine has started doing it again regularly, after a respite of a month or two...
  
Post #6791913rd Aug 2010 1:30 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
MeanDorris
 


Member Since: 12 Apr 2010
Location: Herts
Posts: 132

United Kingdom 2012 Discovery 4 3.0 TDV6 XS Auto Baltic BlueDiscovery 4

bump
  
Post #68406719th Aug 2010 1:51 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
chopdogs
 


Member Since: 03 Mar 2010
Location: Wiltshire
Posts: 210

England 2014 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Corris GreyDiscovery 4

Bump
 14 Disco 4 HSE  
Post #69289814th Sep 2010 4:45 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Send e-mail Reply with quote
MartinR
 


Member Since: 27 Jan 2008
Location: Oxon
Posts: 708

United Kingdom 2012 Discovery 4 3.0 SDV6 XS Auto Galway GreenDiscovery 4

Can we have another option please? First time for me today - when I picked it up from its first service! Bongs and flashes as I started up, and then again when service desk bod had a look, but once she applied the epb it stopped. Service Tech said it shouldn't be anything to do with the service, but...
  
Post #69319515th Sep 2010 4:18 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Russell
 


Member Since: 24 Aug 2007
Location: Kent
Posts: 10564

United Kingdom 

Bump.
 MY17 D5 1st Edition Namib Orange
MY15 D4 HSE Kaikoura Stone
MY12 D4 HSE Nara Bronze Sold and gone
MY11 D4 HSE Stornaway Grey Sold and gone
D3 S spec Silver Sold and gone
Tow bar, full length roof bars, side steps, tow bar storage unit, surround camers.
D4 camera club 
 
Post #69322015th Sep 2010 5:09 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Send e-mail Reply with quote
Phillw
 


Member Since: 03 Dec 2009
Location: United Kingdom
Posts: 121

England 2010 Discovery 4 3.0 TDV6 GS Auto Ipanema SandDiscovery 4

Bump
 
Discovery 4 3.0 SDV6 HSE
Discovery 4 3.0 TDV6 GS
Discovery 3 TDV6 S
Discovery 2 TD5
2009 Swift Conqueror
MSV-2 Extreme 
 
Post #69330015th Sep 2010 8:27 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
top-tech
 


Member Since: 05 Aug 2010
Location: hertfordshire
Posts: 31

United Kingdom 

hi guys EPB light flashing!!!!!! this is telling you that the EPB module has lost/recalibrating the stress guage in the park brake module? this has always been the case on D3 model but the light never illuminated.
Thurther on from this i believe that landrover is releasing a software patch to over come this issue and should be available soon from your local STEALER!!!!
  
Post #70207410th Oct 2010 11:26 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
daimlermg
 


Member Since: 31 Jan 2010
Location: N Yorks
Posts: 140

United Kingdom 2010 Discovery 4 3.0 TDV6 HSE Auto Stornoway GreyDiscovery 4
Cant enter poll

bump 9500 miles in 9 months no probs with EPB but I dont use it much I stick it in Park

OK I cant find how to enter Rolling Eyes the poll
 Faultmate MSV-2
500,000 plus miles in RR,s and trying for more without breakdowns this time Smile
Gone Lexus RX400h SE
Past Audi A6 avant Qutro
Toyota Supra
Long line of RR's
Had for 40 years but now gone 1935 Daimler and 1937 MG 
 
Post #7264845th Dec 2010 8:23 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
MrH
 


Member Since: 08 Aug 2007
Location: lost in the forest
Posts: 7754

United Kingdom 

Strangely enough, mine has behaved itself since I'm back from Tunisia - Ok I did have the 1st service done about 5 weeks after returning, but even so I don't think it's happened since.
  
Post #7267816th Dec 2010 12:16 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
developmental
 


Member Since: 02 Dec 2009
Location: Cornwall
Posts: 17

United Kingdom 2016 Discovery 4 3.0 TDV6 SE Tech Auto Santorini BlackDiscovery 4

Mine has started doing this regularly, been into dealer, claimed that the diagnositics had no record of it happenning? Is there any know fix for it, its massively annoying? And I'm to stupid tp be able to find a way vote in the poll...
  
Post #79126030th Apr 2011 9:30 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Display posts from the last:  
Post Reply Back to top
Page 1 of 3 123>
Jump to:  
Previous Topic | Next Topic >


Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



DISCO3.CO.UK Copyright © 2004-2024 Futuranet Ltd & Martin Lewis
DISCO3.CO.UK RSS Feed - All Forums

DISCO3.CO.UK is independent and not affiliated to Land Rover.
Switch to Mobile Site