Advertise on DISCO3.CO.UK
Forum · Gallery · Wiki · Shop · Sponsors
DISCO3.CO.UK > In Car Electronics (D3)

Intermittent loss of sound for radio - everything looped out
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
cjstevens
 


Member Since: 30 Jan 2017
Location: Hampshire
Posts: 25

England 2007 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Java BlackDiscovery 3
Intermittent loss of sound for radio - everything looped out

I have had an intermittent loss of sound on the stereo in my disco ever since I bought it back in January. I have now completely removed the following modules by way of attaching a most loop to the connector: satnav, logic 7 amp, tmc, Nokia Bluetooth ...all 4 connectors had a red light visible. My car doesn't have a tv tuner or rear entertainment. I'm wondering if it is possible I've missed a module out ?? Also, forgive my lack of understanding but if I remove the amp I would still expect to hear sound right? I assume the head unit has an internal amplifier too.
  
Post #186967618th Oct 2017 12:00 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Pete K
 


Member Since: 15 Jan 2016
Location: GL
Posts: 1701

England 2005 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Rimini RedDiscovery 3

Sat nav display ?
Sat nav DVD under pass seat.

Think these have optic
  
Post #186968018th Oct 2017 5:03 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Sea Raider
 


Member Since: 01 Nov 2016
Location: Argyll
Posts: 536

Scotland 2006 Discovery 3 TDV6 SE Auto Cairns BlueDiscovery 3

I had the same with the intermittent sound tried everything and then took a punt on the amp.
Since then not problems.
Picked a 2nd hand one really cheaply so felt I had nothing to lose.

No amp connected = No sound
  
Post #186970118th Oct 2017 7:50 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
cjstevens
 


Member Since: 30 Jan 2017
Location: Hampshire
Posts: 25

England 2007 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Java BlackDiscovery 3

Thanks... im going to try a new amp ... ill report back on how it plays out
  
Post #187045220th Oct 2017 9:37 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
cjstevens
 


Member Since: 30 Jan 2017
Location: Hampshire
Posts: 25

England 2007 Discovery 3 TDV6 HSE Auto Java BlackDiscovery 3

I ordered a recon Logic 7 amp XQK500105 from a place on eBay. Plugged it in expecting the worst and ... the sound came back!! Finally i've resolved the issue. Interestingly, after plugging the TMC and Bluetooth back in i found both to be not working... its almost like someone dumped a load of dead modules in the car before they sold it on! anyway we have sound now so the kids will be most pleased.
  
Post #187214425th Oct 2017 9:31 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Sea Raider
 


Member Since: 01 Nov 2016
Location: Argyll
Posts: 536

Scotland 2006 Discovery 3 TDV6 SE Auto Cairns BlueDiscovery 3

Thumbs Up
  
Post #187215625th Oct 2017 10:05 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Display posts from the last:  
Post Reply Back to top
Page 1 of 1
Jump to:  
Previous Topic | Next Topic >


Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



DISCO3.CO.UK Copyright © 2004-2017 Futuranet Ltd & Martin Lewis
DISCO3.CO.UK RSS Feed - All Forums Follow DISCO3.CO.UK on twitter

DISCO3.CO.UK is independent and not affiliated to Land Rover.
Switch to Mobile Site