Advertise on DISCO3.CO.UK
Forum · Gallery · Wiki · Shop · Sponsors
DISCO3.CO.UK > In Car Electronics (D4)

Radio problems
Post Reply  Down to end
Page 1 of 1
kamo1
 


Member Since: 09 May 2020
Location: Macclesfield
Posts: 61

2011 Discovery 4 3.0 SDV6 Commercial Auto Orkney GreyDiscovery 4
Radio problems

My 2011 Bosch ICE has developed a fault. Ive lost DAB and the radio intermittently resets its self to 87.5 mhz, it might be once a minute or every other second or nothing for 20 minutes. Needless to say its driving me mental. Additionally when it resets its self it pops in the speakers and even does it when the radio is off.

Any ideas? Was wondering if its an earthing problem or something that might be reset by IID?? Before I take the dash apart and put a hatchet to it all

Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad
  
Post #227979519th Feb 2022 5:23 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Johnny Oxford
 


Member Since: 14 Dec 2014
Location: Chinnor
Posts: 475

United Kingdom 2014 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Corris GreyDiscovery 4

not necessarily a behind the dash problem. I had similar issues, drove me mad for ages - I took off the rear panel in the boot to expose the bluettoth unit, DAB radio, amp etc and removed all the connections and most leads and refitted - for now it seems ok. You might want to get hold of a MOST loop so you can remove each item 1 by 1 to try to isolate the problem.

If you search this forum for phrases like "DAB problems" "MOST loop" "audio problems" etc there is a lot of info that may help you. Just need to spend a few hours reading and hope you get lucky.
 2014 D4 HSE Facelift Corris Grey

Previous :

Discovery Sport SE (awful)
56 plate D3 HSE TDV6 Zermatt Silver
Defender 90 200tdi 
 
Post #228011621st Feb 2022 6:36 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
kamo1
 


Member Since: 09 May 2020
Location: Macclesfield
Posts: 61

2011 Discovery 4 3.0 SDV6 Commercial Auto Orkney GreyDiscovery 4

Thanks for that. Its been an ongoing problem for weeks and today when i did a hard reset and plugged in the Autel device i have now lost radio entirely...

I"ll certainly be having a look on the MOST loop as thats what came up today with the scanner


Click image to enlarge
  
Post #228011921st Feb 2022 6:41 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Display posts from the last:  
Post Reply Back to top
Page 1 of 1
Jump to:  
Previous Topic | Next Topic >


Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



DISCO3.CO.UK Copyright © 2004-2022 Futuranet Ltd & Martin Lewis
DISCO3.CO.UK RSS Feed - All Forums

DISCO3.CO.UK is independent and not affiliated to Land Rover.
Switch to Mobile Site