Advertise on DISCO3.CO.UK
Forum · Gallery · Wiki · Shop · Sponsors
DISCO3.CO.UK > Faults & Fixes (D3)

[Electrical] Windscreen Washers (Front and Rear) Stop Working
Post Reply  Down to end
Page 2 of 2 <12
Dylan
 


Member Since: 18 Aug 2008
Location: UK
Posts: 8

2007 Discovery 3 TDV6 XS Auto Stornoway GreyDiscovery 3

Thanks for the prompt reply. Yes I can hear the motor. Regarding checking for blockages how do I do this is this in the manual?

Many thanks
  
Post #73812728th Dec 2010 2:17 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
noelyg
 


Member Since: 09 Nov 2010
Location: wetherby north yorkshire
Posts: 48

United Kingdom 2005 Discovery 3 TDV6 SE Manual Zambezi SilverDiscovery 3

Dylan

I had the same problem the other week..replaced the 10 amp fuse 3 times then decided to use a 15 amp fuse instead along with pure consentrate screen wash..

Check that fuse again mate..

I had the same where the light washers were working but screen washers didn't .. So I can only assume that they have separate pumps/fuses..

If that fails suppose you will have to check the motor..

Good luck!
  
Post #7436828th Jan 2011 11:31 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Eirerover
 


Member Since: 05 Dec 2009
Location: Hereford
Posts: 11

Ireland 2005 Discovery 3 TDV6 S Manual Tonga GreenDiscovery 3

I experienced this problem, the motor would run but no spray front or rear. The probelm was that the little plastic impeller on the washer motor had become detatched from the motor drive shaft so the shaft was spining but the plastic impeller socket had cracked so was not beeing driven. Solution: new motor.
  
Post #74584112th Jan 2011 11:38 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
phurley
 


Member Since: 19 Aug 2007
Location: So. NH
Posts: 175

United States 2006 LR3 4.4 V8 HSE Auto Tonga GreenLR3

On my MY06, this failure turned out to be a short caused by chassis rub. After re-wrapping the exposed wire, I also wrapped it in PVC split-loom.

I might have caused this myself by installing the Rasta hidden winch a couple of years ago (which has a replacement bracket for the pump reservoir).
  
Post #74748916th Jan 2011 12:32 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
ReidRage
 


Member Since: 14 Apr 2010
Location: Banchory
Posts: 5

Scotland 2007 Discovery 3 TDV6 XS Auto Zermatt SilverDiscovery 3

Can anybody advise me if I have heated windscreen washer jets?

I have a '57 plate Disco 3 XS.
During the recent cold spell, the washer jets froze up. I was using the correct mixture of windscreen wash for the temperature.
I was told that all Disco 3s had heated washer jets. Is this the case?
The car is still under Land Rover warranty but when my wife took it to the dealer, they said that because the jets were now working (ambient temperature was above 0 degrees C), they could not check or fix anything. Surely, if the jets are heated, they could have done some sort of check. Unfortunately I was working away from home at the time so could not ask the technicians for advice myself.

The warranty runs out in April. I don't want to face the same problem and eventual cost of replacement of washer jets next winter.

I have searched and searched forums and the internet but there seems to be no other info on this subject.

Thanks in advance.
  
Post #76112213th Feb 2011 2:37 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
ReidRage
 


Member Since: 14 Apr 2010
Location: Banchory
Posts: 5

Scotland 2007 Discovery 3 TDV6 XS Auto Zermatt SilverDiscovery 3

Just found a wealth of info on heated washer jets on the forum through another post.
For some reason typing 'heated washer jets' into the search engine came up with nothing on the forum so I had to trawl through Google instead.

Thanks anyway.
  
Post #76145414th Feb 2011 1:34 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
manichauhan
 


Member Since: 24 Oct 2010
Location: london
Posts: 41

2006 Discovery 3 TDV6 Base 7 Seat Auto Zermatt SilverDiscovery 3

Replacing fuse did the trick. Both rear and front washer jets now working again. A bit difficult to get to the spare fuses, but patience did the trick.
  
Post #76300417th Feb 2011 4:17 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
NDM 56
 


Member Since: 10 Oct 2010
Location: Wolverhampton
Posts: 6

2007 Discovery 3 TDV6 XS Auto Zermatt SilverDiscovery 3

Washer pump is still working but no water so sounds as identified in earlier posts that pump is u/s. Has anybody replaced the pump and how do you get to it ? ( looks as though headlight and bumper may have to be removed?)
  
Post #76600923rd Feb 2011 5:49 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Post Reply
Display posts from the last:  
Post Reply Back to top
Page 2 of 2 <12
Jump to:  
Previous Topic | Next Topic >


Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



DISCO3.CO.UK Copyright © 2004-2017 Futuranet Ltd & Martin Lewis
DISCO3.CO.UK RSS Feed - All Forums Follow DISCO3.CO.UK on twitter

DISCO3.CO.UK is independent and not affiliated to Land Rover.
Switch to Mobile Site