Advertise on DISCO3.CO.UK
Forum · Gallery · Wiki · Shop · Sponsors
DISCO3.CO.UK > In Car Electronics (D3)

D4 Bluetooth module in D3
Post Reply  Down to end
Page 71 of 73 <123 ... 70 717273>
Mk1_Oz
 


Member Since: 21 Feb 2017
Location: Adelaide
Posts: 13

Australia 2009 Discovery 3 TDV6 SE Auto Indus SilverDiscovery 3

Thumbs Up Thumbs Up will take a look in the morning. Too dark now (the light, not my mood!)

Thanks lads.
  
Post #178487128th Feb 2017 10:47 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Mk1_Oz
 


Member Since: 21 Feb 2017
Location: Adelaide
Posts: 13

Australia 2009 Discovery 3 TDV6 SE Auto Indus SilverDiscovery 3

Spent another day on this stoopid project.

Power now taken from Fuse 58.

Tried the bluetooth with docking option again but still not working.

Way I see it there are 2 possible causes;

1. the bluetooth module I bought from the US as being a working tested item is actually broken

2. the CCF is just not updating properly


The Nanocom website has a YouTube video of the CCF update process which is pretty simple. Cannot see how I could be getting it wrong! I did find a thread on the Nanocom forum from mid 2016 that said you also need to use the SYC CCF function. Just for a laugh I tried that but it made no difference.

I did notice a microphone fault code so I looked at the mic wiring and either the plug I found was not the right one or the wires were broken. Rather than dick about I made up a new wire from the mic to the head unit. No more fault code. I was hoping that was why the bluetooth didn't work but alas...

Maybe I need to get hold of a known working module to test #1 rather than keep bothering you lot....
  
Post #17852801st Mar 2017 6:39 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
tomcreer
 


Member Since: 30 Dec 2016
Location: Chester
Posts: 20

United Kingdom 2006 Discovery 3 TDV6 S Auto Buckingham BlueDiscovery 3

I have recently fitted an LR aftermarket Bluetooth kit to my D3 TDV6 SE (2006) and I am assuming the module is working as my phone can see it and connect. The IHU however cannot and I am not sure if this is a setup issue or if a software update is required.

Any assistance gratefully received.
  
Post #17853701st Mar 2017 12:01 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Mk1_Oz
 


Member Since: 21 Feb 2017
Location: Adelaide
Posts: 13

Australia 2009 Discovery 3 TDV6 SE Auto Indus SilverDiscovery 3

I have been told that all of the communication between the IHU and the BT module is via the MOST cable. I assume you have that plugged in? (only exists on the premium sounds systems)
  
Post #17853821st Mar 2017 12:40 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
wiggs
 


Member Since: 03 Sep 2006
Location: Manchester
Posts: 14295

United Kingdom 2015 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Fuji WhiteDiscovery 4

tomcreer wrote:
I have recently fitted an LR aftermarket Bluetooth kit to my D3 TDV6 SE (2006) and I am assuming the module is working as my phone can see it and connect. The IHU however cannot and I am not sure if this is a setup issue or if a software update is required.

Any assistance gratefully received.


aftermarket kit will only show up as" phone " when your in a call ( as long as the 3 wires were connected to the connector on the back of the IHU )...there is no MOST connection on the aftermarket kit

pressing the phone button on the IHU does nothing ...nor will you get any contacts showing

this is all presuming it is the aftermarket kit and you pair with 0000
 G4 Gone ...but not forgotten  
Post #17853961st Mar 2017 1:31 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
wiggs
 


Member Since: 03 Sep 2006
Location: Manchester
Posts: 14295

United Kingdom 2015 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Fuji WhiteDiscovery 4

Mk1_Oz

whats working and whats not now ?
 G4 Gone ...but not forgotten  
Post #17853971st Mar 2017 1:35 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Mk1_Oz
 


Member Since: 21 Feb 2017
Location: Adelaide
Posts: 13

Australia 2009 Discovery 3 TDV6 SE Auto Indus SilverDiscovery 3

Well I fixed the mic so that is working. The radio has sound (until I unplug the power from the BT module as a test).

I cannot see LANDROVER bluetooth on my phone. Tried all of the CCF options although the one said above is the obvious option (no other cars are listed as using those other options).

Somebody suggested I try turning on Voice Control and turning off Intercom (don't even know what that is). Will give that a go in morning as I have nothing to lose.

He also compared the Nanocom CCF options to that in SDD (whatever that is) and they are the same so I am confident no other settings have been missed.

Pretty much at the point of finding another BT module to try as mine appears to be a dud!
  
Post #17854001st Mar 2017 1:45 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
wiggs
 


Member Since: 03 Sep 2006
Location: Manchester
Posts: 14295

United Kingdom 2015 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Fuji WhiteDiscovery 4

there is another Bluetooth setting in the ccf ...Bluetooth - Bluetooth enabled (should be like this from the factory ..but I would check )

other than a ccf issue , then it can only be the module
 G4 Gone ...but not forgotten  
Post #17854211st Mar 2017 2:32 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
tomcreer
 


Member Since: 30 Dec 2016
Location: Chester
Posts: 20

United Kingdom 2006 Discovery 3 TDV6 S Auto Buckingham BlueDiscovery 3

Thanks MK_oz & wiggs

Yes its the aftermarket kit so no MOST and 0000 to Pair. My phone connects to the BT module and the Wheel buttons are recognised by the IHU because when I pull them the IHU responds 'no phone connected. I'll double check that the three wires are in the right sockets, that might be the problem.

Just a couple of questions:

I bought the BT module diretly from LR after a member posted the new part number so it may have more current software but it would be useful to know if it is my phone that is the problem. I have an iPhone 6

Also I assume that CCF files are only relevant to MOST connected but do I need a software update for the IHU or to unlock some settings etc

Thanks again all
  
Post #17856651st Mar 2017 9:43 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
wiggs
 


Member Since: 03 Sep 2006
Location: Manchester
Posts: 14295

United Kingdom 2015 Discovery 4 3.0 SDV6 HSE Auto Fuji WhiteDiscovery 4

What part number did you get .. as land rover stopped selling the original a few years back
 G4 Gone ...but not forgotten  
Post #17857171st Mar 2017 10:53 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
tomcreer
 


Member Since: 30 Dec 2016
Location: Chester
Posts: 20

United Kingdom 2006 Discovery 3 TDV6 S Auto Buckingham BlueDiscovery 3

Part number LLR006279

The phone connects to the BT so I am guessing the module works and the issue is the IHU picking up the source. I will check the connections but any other thoughts would be useful.
  
Post #17860982nd Mar 2017 8:39 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Mk1_Oz
 


Member Since: 21 Feb 2017
Location: Adelaide
Posts: 13

Australia 2009 Discovery 3 TDV6 SE Auto Indus SilverDiscovery 3

Quick update......after 3 days of not working and without me making any new changes, my bluetooth starting working.

The day before I saw an alpha-numeric bluetooth address quickly flash up on my phone then the next day it was there permanently. I connected at which time it changed to LANDROVER. Paired using 2121 and been all good since (2 days). Strange.

Monitoring it to see if it is an intermitent fault...
  
Post #17867134th Mar 2017 9:29 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
zetec76
 


Member Since: 12 Dec 2017
Location: Istanbul
Posts: 1

Turkey 2007 Discovery 3 TDV6 Base 7 Seat Auto Stornoway GreyDiscovery 3

Hi
This is my first message and as far as i have seen so far even though i know who to ask about this , without reaching 3 posts i unfortunately can not send pm Smile . I have a 2007 D3 and i want to know whether i can place a bluetooth kit in my car or not ?
  
Post #189015914th Dec 2017 10:26 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Send e-mail Reply with quote
Bizbauer
 


Member Since: 07 Oct 2014
Location: Edinburgh
Posts: 78

Scotland 2006 Discovery 3 TDV6 S Manual Cairns BlueDiscovery 3

Mk1_Oz wrote:

I did notice a microphone fault code so I looked at the mic wiring and either the plug I found was not the right one or the wires were broken. Rather than dick about I made up a new wire from the mic to the head unit. No more fault code.


Mine is apparently broken too; was it straightforward to swap the cable out of the connector at the head unit?
 '06 D3 TDV6 S Cairns Blue
Altox, D4 BT module
V8 Brake kit
Beanie Grille

'02 Yamaha FZS 600
'01 Saab 93SE
Previous: '05 Freelander 1 HSE, Zambezi Silver
'97 Freelander 1.8, Black 
 
Post #191480315th Feb 2018 11:22 am
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
AZDisco3
 


Member Since: 17 Feb 2018
Location: Arizona
Posts: 6

United States 2005 LR3 4.4 V8 SE Auto Zambezi SilverLR3

Is anyone still offering the kits? I have a 2005 with sat nav and 6 disk changer and voice control. Just need the MOST loop, the D4 module, power/fuse, and the switches.
  
Post #191574617th Feb 2018 5:45 pm
View user's profile Send private message View poster's gallery Reply with quote
Display posts from the last:  
Post Reply Back to top
Page 71 of 73 <123 ... 70 717273>
Jump to:  
Previous Topic | Next Topic >


Posting Rules
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



DISCO3.CO.UK Copyright © 2004-2019 Futuranet Ltd & Martin Lewis
DISCO3.CO.UK RSS Feed - All Forums

DISCO3.CO.UK is independent and not affiliated to Land Rover.
Switch to Mobile Site